Zlatarska tradicija duga više od 180 godina
0
You have no items in your shopping cart.

KOLEKCIJA OSKAR KOGOJ - TAJNE

Kolekcija zlatnog i srebrnog nakita, koju obeležavaju: priroda, moć energije, identitet i poreklo.

Kolekcija Tajne udružuje glavne teme, kojima se bavi dizajner Oskar Kogoj: prirodu, snagu energije, identitet te narodno, a time i sopstveno poreklo. Oskar Kogoj dizajnira za ljude, zato je cilj rada na kolekciji bio, da njen čudesni sadržaj zaživi u svakom trenutku naših života.

Za vas smo pripremili pet magičnih simbola, uhvaćenih u zlatni i srebrni nakit Zlatarne Celje.

Pregled kolekcije

KRST NADE SLOVENACA

Krst nade Slovenaca u obliku zlatne ogrlice simbolizuje nadu Slovenaca, koji su u tesnom susedstvu četiri naroda udruženi pod bratskim evropskim horizontom. Umetnik je prirodnu tvrdoću kraškog kamena izgladio u mekoću, koja simbolizuje milinu pripitomljenosti i zagrljaj saživota.

Pregled proizvoda

"Oblik je energija, oblik je priroda, priroda je Božja tvorevina." - Oskar Kogoj

DETELINA SA ČETIRI LISTA

Detelina sa četiri lista važi za moćan simbol sreće, ne samo zbog svoje retkosti, već i zato jer krstoliko udružuje četiri osnovna elementa života – zemlju, vazduh, vodu i vatru. Simbolizuje i četiri godišnja doba i strane neba, a svaki njen list ima svoje sopstveno značenje, zato je detelina talisman vere, nade, ljubavi i sreće. Umetnik Oskar Kogoj se zlatnom ogrlicom i i minđušama obraća srećnim i duhovnim ljudima, koji će sa nakitom primiti vidljivu i nevidljivu lepotu u svoje srce.

MinđušeOgrlica

"Umetnost i dizajn su izraz čovekovog duševnog raspoloženja i njemu odgovarajuće inspiracije. - Oskar Kogoj

VENETSKA GOLUBICA OD ZLATA

Lik Venetske golubice je imao veliki simbolički značaj za rast Slovenaca. Baš zbog toga je u starih Slovenaca predstavljala božanstvo, koje u sebi nosi najsavršeniji oblik jajeta, a u jajetu je zlatna golubica. To predstavlja mikro i makro kosmos, koji su međusobno povezani pomoću ljubavi. Prikaze Venetske golubice, kao i Venetskog konja, nalazimo još na prastarim umetničko oblikovanim prazničnim posudama, takozvanim situlama.

Pregled proizvoda

"Samo iz čistog srca mogu da proiziđu duhovni izraz sa umetničkim i tehničkim istinama, prava umetnost i pravi dizajn." - Oskar Kogoj

VENETSKA GOLUBICA OD SREBRA

Baš kao i ostali komadi nakita iz kolekcije Tajne, i Venetska golubica od srebra ima čiste linije, usredsređene samo na suštinu, prefinjena je i elegantna, te primerena za svaku priliku.

Pregled proizvoda

ZLATNO SUNCE

Srebrna kolekcija Zlatno sunce, u kojoj se nalaze ogrlica i minđuše, sa sobom donose jaku simboličku vrednost. Sunce, koje u astrologiji vlada lavom, povezujemo sa srećom, moći isceljivanja i vitalnošću, a njegova večnost odražava energiju, život i snagu.

MinđušeOgrlica

JAJE LINGAM

Pri oblikovanju srebrne ogrlice sa unikatno ukrašenim Jajetom Lingam korišćeni su različiti likovni elementi. U proizvodu je tako spojena kultura idrijske čipke sa inovativnim energetskim oblicima i likovnim elementima idrijske šeme, a ukrašava ga znak ruže, zbog čega je simbolički posvećen stvaranju, a osim toga, božanski oblik jajeta svojim obrtanjem u kosmičkom obrtaju stvara energetsku ružu blagozvučnog zračenja.

Pregled proizvoda

OSKAR KOGOJ

Svaki komad nakita kolekcije Tajne nosi žig Zlatarne Celje sa potpisom Oskara Kogoja. Oskar svojim dodirom i harizmom stvara nezaboravne oblike, koji su zapisani ne samo u istoriji slovenačkog i međunarodnog dizajna, već pre svega u dušama ljudi.