Zlatarska tradicija duga više od 180 godina
0
You have no items in your shopping cart.

NAKON KUPOVINE

Sve što morate da znate nakon kupovine

NAKON KUPOVINE

MESTA ZA PREUZIMANJE
Proizvode, naručene preko internet prodavnice, možete preuzeti na 38 mesta za preuzimanje širom Slovenije.

POMOĆ KORISNICIMA
Imate pitanje ili vam je potrebna pomoć? Pišite nam na zc@zlatarnacelje.si ili nas pozovite na broj telefona 03 426 71 77 i rado ćemo vam pomoći.

IZMENA PORUDŽBINE
Da li želite da izmenite svoju porudžbinu? Pišite nam na zc@zlatarnacelje.si ili nas pozovite na broj telefona 03 426 71 77 i potrudićemo se da to uredimo.

VRAĆANJE ROBE U ROKU 30 DANA ZA KUPOVINU PREKO INTERNETA
Ako iz bilo kojih razloga ne budete zadovoljni kupovinom, artikle, koji su bili kupljeni preko internet strane, možete da vratite ili zamenite u roku 30 dana od dana kupovine. Prihvatićemo sve vraćene artikle, koji nisu oštećeni, povećani/smanjeni ili prerađeni i koji nemaju znakove pohabanosti. 

ZAMENA ROBE KUPLJENE U MALOPRODAJI
Zamena kupljene robe je moguća u roku osam dana od dana kupovine pod uslovom, da su proizvodi besprekorni, da nisu bili nošeni, da su zapakovani u originalnoj ambalaži, uz priložen račun. Iznos kupovine ne vraćamo.

GARANCIJA NA PROIZVODE
Uz kupovinu bilo kojeg proizvoda, kupljenog u internet prodavnici, primate potvrdu o kupovini i sertifikat, koji potvrđuje autentičnost dragulja (za brilijante i bisere). Važeći garantni list je potvrda o kupovini i/ili sertifikat sa pečatom i potpisom prodavačice, koji daje garanciju 6 meseci za srebrni i čelični nakit, a 1 godinu za zlatni nakit i satove, za sve greške proizvođača. U slučaju, da proizvod kupujete za poklon, dodajte obdareniku i ovu potvrdu o kupovini! Nakit Zlatarne Celje d.o.o. je opremljen žigom stepena finoće dragocenog metala u skladu sa Zakonom o predmetima od dragocenih metala.

STVARNA GREŠKA

Ponuđač odgovara za stvarne greške na robi, koje se pokažu u roku dve godine od trenutka isporuke robe kupcu. Kupac može da uvaži svoja prava iz naslova stvarne greške, ako o grešci obavesti ponuđača u roku dva meseca od dana, kada je otkrivena greška (obaveštenje o grešci).

Obaveštenje o grešci kupac može ponuđaču da saopšti:
- na elektronsku adresu: zc@zlatarnacelje.si,
- poštom na adresu:  Zlatarna Celje d.o.o., Kersnikova 19, 3000 Celje, ili
- da preda na svakom maloprodajnom mestu (prodavnici) ponuđača, za šta mu ponuđač izdaje odgovarajuću potvrdu o preuzimanju robe.

Kupac mora u obaveštenju o grešci da najpreciznije opiše grešku i da omogući ponuđaču da stvar pregleda.

Stvarnom greškom smatra se:
1. ako stvar nema osobine, koje su potrebne za njenu normalnu upotrebu ili za promet;
2. ako stvar nema osobine, koje su potrebne za posebnu upotrebu, za koju je kupac kupuje, a koja je prodavcu bila poznata odnosno bi trebalo da mu bude poznata;
3. ako stvar nema osobine i odlike, koje su bile izričito ili prećutno dogovorene odnosno propisane;
4. ako je prodavac isporučio stvar, koja se ne poklapa sa dezenom ili modelom, osim ako je dezen ili model pokazan samo informativno.

Kupac, koji je pravilno obavestio ponuđača o grešci, ima pravo da od ponuđača zahteva da:
- otkloni grešku na robi ili
- vrati deo plaćenog iznosa srazmerno grešci ili
- robu sa greškom zameni novom robom bez greške ili
- vrati plaćeni iznos.

Ova prava prestaju sa istekom dve godine od dana, kada je kupac o stvarnoj grešci obavestio ponuđača.

  

SPISAK OVLAŠĆENIH SERVISA
Ovlašćena servisna mesta obuhvataju 38 maloprodajnih jedinica.